Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські розслідують кримінальне провадження, розпочате спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони за фактом отримання жителькою Одеси тілесних ушкоджень
Опубліковано 14 травня 2024 року о 12:30

Подію кваліфіковано як умисне легке тілесне ушкодження. Матеріали за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України передані поліції.

Під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили публікацію про неправомірні дії відносно 19-річної жительки Одеси, зокрема про її побиття військовим ТЦК та СП.

В ході перевірки даної інформації було встановлено, що 12 травня ввечері на спецлінію «102» надійшло повідомлення від таксиста про те, що на вулиці Гаванній четверо громадян напали на нього та застосували газовий балончик дратівливої дії. На виклик чоловіка виїхав екіпаж патрульної поліції. Компанію молодих людей, до якої входила дівчина та троє чоловіків, з місця події було запрошено до територіального підрозділу поліції. Водій повідомив, що молодики напали на нього за те, що відмовив їм у поїздці, оскільки вони були з алкоголем та в стані сп’янінні. 

У райвідділку дівчина поводилася агресивно, кидалась у бійку до поліцейських, розбила віконне скло на контрольно-пропускному пункті, на вимоги поліцейських припинити протиправні дії не реагувала. Відносно неї були складені декілька протоколів за ст. 173 та 185 КУпАП (дрібне хуліганство та злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського), а також протокол про адмінзатримання.

Крім того, відносно одного чоловіка склали протокол за ч. 3 ст. 178 КУпАП (поява у громадських місцях у п'яному вигляді).

Після складання адміністративних матеріалів та взяття пояснень правопорушників було відпущено.

А наступного дня до поліції надійшло повідомлення, що на вулиці Грецькій вночі дівчину побили працівники ТЦК та СП. За інформацією від органів здоров’я, їй спричинено закриту черепно-мозкову травму та забій грудної клітки.

Сама потерпіла із заявою у правоохоронні органи не зверталася, на телефонні дзвінки дізнавача не відповідає і вдома не з’являється.

Наразі в рамках провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, проводяться слідчі дії.

Також встановлено, що наприкінці минулого року слідчими до суду були скеровані матеріали відносно громадянки за її обвинуваченням у крадіжці за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. В березі цього року суд визнав її винною та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним строком 1 рік.

Відділ комунікації поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux