Портал в режимі тестування та наповнення
Найчастіше діти травмуються на дорозі через відсутність контролю з боку дорослих, нехтування правилами дорожнього руху або їх незнання – Дмитро Слюта
Опубліковано 15 листопада 2023 року о 14:30

Ми продовжуємо серію відео з начальником відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП в Одеській області Дмитром Слютою про ДТП. Сьогодні майор поліції говоритиме про дитячий травматизм на дорогах регіону – причини, відповідальність батьків, необхідність дитячих крісел.

Поліцейський згадує жахливу автопригоду на трасі Одеса – Рені. Водій автопоїзда, рухаючись у напрямку села Монаші, допустив виїзд на смугу зустрічного руху, де скоїв зіткнення із зустрічним легковим автомобілем. Четверо людей, які були у ньому, отримали травми несумісні з життям, серед них – дитина 2016 року народження.

– Основною причиною травмування дітей на дорозі є відсутність контролю з боку дорослих, нехтування правилами дорожнього руху чи їх незнання та ризикована поведінка, - говорить Дмитро Слюта.

Звертає увагу майор поліції і на те, що діти в якості пасажирів автомобілів опиняються в небезпеці, якщо вони не в автокріслах, не пристебнуті ременем безпеки або пристебнуті неправильно. Додатковим фактором ризику під час руху дорогою, подвір’ям та узбіччям є користування мобільним телефоном або іншим відволікаючим увагу пристроєм.

Якщо говорити загалом про дітей (як пішоходів, так і пасажирів та водіїв), то найбільш уразливими, за його словами, є підлітки віком від 15 років, адже діти молодшого віку частіше бувають у супроводі батьків, тоді як старші пересуваються самостійно. Однак, варто пам’ятати, що й малеча з’являється на дорозі, і через маленький зріст водієві важче, а іноді неможливо її побачити.

В окрему групу ризику правоохоронець відносить водіїв-підлітків. 

– 16-річні водії мають ймовірність потрапити в аварію з летальним результатом удвічі частіше, ніж 20-24-річні, і в чотири рази частіше, ніж 25-29-річні водії. Це пояснюється тим, що неповнолітні водії більш схильні до впливу з боку однолітків, ніж дорослі, що підштовхує їх до порушення ПДР, перевищення швидкості, керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння або небезпечних обгонів, особливо у присутності однолітків, - пояснює поліцейський.

ПАМ'ЯТАЙТЕ! Правила дорожнього руху - це Закон, і його необхідно дотримуватися!

У наступному відео начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Одеській області Дмитро Слюта говоритиме про правила маневрування та переїзду пішохідних переходів.

А для тих, хто не бачив минулого відео, нагадаємо: у ньому йшлося про статистику ДТП та смертності на дорогах, а також причини виникнення автопригод.


Відділ комунікації поліції Одещини 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux