Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські затримали місцевого жителя за підозрою у ґвалтуванні неповнолітніх дівчат
Опубліковано 31 березня 2021 року о 12:23

Правопорушнику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. 

Встановлено, що у 2019 році 49-річний житель Одеси, зареєструвавшись в одній із соціальних мереж під виглядом юнака, зав’язав дружбу з потерпілою, якій на той час було всього 13 років, і випросив у неї світлини інтимного характеру. Маючи компромат на дівчину, чоловік почав їй телефонувати, представляючись співробітником органу, який начебто контролює розповсюдження в інтернеті порнографічного контенту, і погрожувати тим, що розішле її фото батькам, родичам та однокласникам, якщо вона не зустрінеться з ним.

Боячись осуду, дівчинка дозволила чоловіку прийти до себе додому, коли мати була на роботі, чим той скористався, щоб задовольнити свої сексуальні потреби проти волі малолітньої. Залякування та гвалтування дитини тривали майже два роки, аж доки вона не наважилася розповісти про все своїй матері, яка відразу ж звернулася в поліцію.

За результатами досудового розслідування та проведених експертиз працівники слідчого відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури Одеси повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених частинами 3 та 4 статті 152 (Зґвалтування) Кримінального кодексу України, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

В ході санкціонованого обшуку за місцем мешкання затриманого поліцейські вилучили мобільний телефон та ноутбук, у яких зафіксована переписка з шантажуванням та залякуванням й інших дівчат, а також фото- та відеоматеріали порнографічного характеру за участю фігуранта та неповнолітніх на вигляд осіб. Кількох із них правоохоронці вже встановили і проводять з ними слідчі дії. Зі слів дівчат, правопорушник з ними познайомився так само в інтернеті.

Вилучені речові докази направлені на експертизу. Вирішується питання про внесення додаткових відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ст. 152 Кримінального кодексу України. За скоєне чоловіку загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Триває слідство.

Одеське районне управління поліції № 1

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux