Портал в режимі тестування та наповнення
Завдали державі збитків майже на три мільйони гривень: поліцейські Одещини викрили трьох браконьєрів
Опубліковано 01 березня 2024 року о 09:05

Зловмисники забороненими знаряддями лову здійснили вилов біоресурсів у Чорному морі та Дністровському лимані. За скоєне їм загрожує від штрафу до обмеження волі.

Під час патрулювання узбережжя Чорного моря в Жебриянівській бухті біля села Приморське Кілійського району співробітники водної поліції Ізмаїльського районного відділу поліції спільно з працівниками батальйону поліції особливого призначення та прикордонниками виявили двох чоловіків на човні з лісковими сітками та незаконним уловом.  

Викликана на місце події слідчо-оперативна група вилучила у правопорушників 24 сітки, човен та понад одну тисячу оселедців загальною масою майже 100 кг.  Рибу в якості речових доказів правоохоронці передали на зберігання спеціалізованому підприємству. Попередньо, за підрахунками фахівців-екологів, рибалки завдали державі збитки на суму майже 2 млн 900 тис. грн.

Третього правопорушника виявили співробітники водної поліції Білгород-Дністровського районного відділу поліції під час спільного рейду із загоном морської охорони на Дністровському лимані. Місцевий житель поблизу села Красна Коса Старокозацької ОТГ, використовуючи сітки, виловив водні біоресурси, серед яких судак, лящ, короп та карась, загальною вагою майже 10 кг. У рибалки вилучили заборонене знаряддя лову та незаконний улов. Рибу передали на зберігання спеціалізованому підприємству. За попередньою оцінкою спеціалістів, своїми діями чоловік завдав державі збитків на суму близько 34 тис. грн.

За першим фактом дізнавачі відділення поліції № 1 Ізмаїльського районного відділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. В рамках провадження буде проведено судово-екологічну експертизу, яка встановить остаточний розмір заподіяної шкоди. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання висновку експерта вирішуватиметься питання про повідомлення фігурантам про підозру. Їм загрожує штраф від 17 до 51 тис. гривень або обмеження волі на строк до трьох років. Розслідування триває під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури.

Щодо третього правопорушника були складені адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якою кваліфікується порушення правил використання об'єктів тваринного світу. Такі дії тягнуть за собою накладення штрафу від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

Відділ комунікації поліції Одещини (за матеріалами територіальних підрозділів)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux