Портал в режимі тестування та наповнення
Ювенальні поліцейські Одещини привітали юних жителів регіону з початком навчального року
Опубліковано 01 вересня 2023 року о 14:45

Поліцейські побажали школярам та студентам продуктивного навчання і нагадали про заходи безпеки у реаліях сьогодення – правила поведінки на дорозі, у громадських місцях, під час сигналу «Повітряна тривога», у випадку виявлення підозрілих предметів тощо.

17-річний Олександр з Донецька, на превеликий жаль, залишився без батьків. Перебуваючи на окупованій території, юнак навчався онлайн в український школі, згодом переїхав до Києва у реабілітаційний центр для дітей. Там він завершив навчання і вступив до одного з одеських вищих навчальних закладів. Сьогодні ювенальні поліцейські спільно зі службою у справах дітей зустріли Сашка на автовокзалі і супроводили до вишу. Це – неабияка моральна підтримка для хлопця, який втратив батьківську опіку та робить важливий вибір на користь освіти.

А родина маленької Машеньки через збройну агресію рф вимушена була залишити рідну домівку в Херсоні і тимчасово оселитися в Одесі. Сьогодні дівчинка пішла до третього класу. Щоб підбадьорити маленьку ученицю, правоохоронці зустріли її біля будинку та провели до школи. Дорогою поліцейські розповіли дитині про наше чудове місто, поділилися спогадами про своє дитинство, зауважили, що вона завжди може розраховувати на їхню підтримку та допомогу.

Так поліцейські проводжали до навчальних закладів і дарували необхідне навчальне приладдя дітям, які потребують соціальної підтримки і допомоги, в усіх куточках Одещини.

У загальноосвітніх та вищих навчальних закладах правоохоронці також провели профілактичні бесіди. Насамперед говорили про те, як діяти, почувши звуки сирени. «Нервувати не варто, потрібно лише згуртовано із вчителем, викладачем спуститися до укриття і дочекатися відбою та дозволу дорослих вийти назовні», - такі настанови давали поліцейські учнівській молоді.

Поговорили правоохоронці з дітьми й  про небезпечні вуличні знахідки. «Звичайні на вигляд предмети можуть виявитися вибуховими предметами, бойовими припасами. Тому не слід брати до рук покинуті речі, про них треба відразу розповісти батькам, вчителям, поліцейським», - зауважили правоохоронці.

Торкнулися вони і теми булінгу серед неповнолітніх. Поліцейські наголосили, що агресивна поведінка, принижування або залякування один одного – недопустимі у здоровому середовищі. Ювенали навчали молодь, що якщо хтось став свідком або жертвою такого явища, необхідно негайно звертатися по допомогу до дорослих, адже впоратися з ситуацією самотужки буває дуже складно. А щоб викорінити його, треба бути уважними та чуйними до оточення, поводитися з іншими так, як би хотілося, щоб поводилися з вами.

«Ми намагаємося дарувати нашим юним друзям радість та створити безпечне середовище для їхнього навчання, - каже начальник сектору ювенальної превенції Одеського районного управління поліції № 1 Лариса Ільницька. - Дорослі насамперед  повинні захистити підростаюче покоління, направляючи його на правильні вчинки у різних небезпечних ситуаціях, яких у реаліях війни дуже багато».



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux