Портал в режимі тестування та наповнення
Щоб діти знали, пам’ятали і дотримувалися: поліцейські Одещини провели у школах уроки з ПДР
Опубліковано 22 листопада 2021 року о 13:55

Заходи проводилися в рамках всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху.    

Діти молодших класів дізналися, що переходити вулицю потрібно лише у зазначених місцях — регульованим перехрестям зі світлофором або пішохідним переходом. В іншому випадку слід зупинитися, переконатися у відсутності на дорозі транспортних засобів і лише потім розпочинати рух. І робити це потрібно кроком, а не бігцем.

Поліцейські продемонстрували малечі спецсигнали та гучномовці і роз'яснили: якщо чути подібний сигнал, потрібно дочекатися, коли проїде спецавтомобіль, і лише після цього перетинати вулицю.  Під час бесід правоохоронці нагадували школярам і правила користування велосипедами та самокатами, а також закликали триматися подалі від машин, що рухаються заднім ходом, і обов’язково користуватися світловідбиваючими елементами у темну пору доби, щоб бути помітними на дорозі й уникнути травмування.

«Діти повинні розуміти, що пішохід - повноправний учасник дорожнього руху і зобов'язаний дотримуватись встановлених правил так само, як і водії», - зазначає т.в.о. начальника Подільського районного управління поліції Віталій Мельниченко.

 

До уроків з учнями старших класів поліцейські залучали батьків, бо з підлітками більше говорили про порушення правил експлуатації транспортних засобів, які, зазвичай, їм купують або довіряють дорослі. Випадки, коли за кермо мопедів та автомобілів сідають діти до 16-ти років, непоодинокі, тому поліцейські наголосили: чинним законодавством водіння двоколісників дозволено з 16-ти років, а автомобілів – з 18-ти. При цьому кермувальник зобов’язаний пройти курси і отримати посвідчення водія, в першому випадку категорії А1, а в другому – В.

«Не порушуйте закону і не заплямовуйте свою репутацію, від якої залежить ваше подальше життя. Пам’ятайте: ви несете відповідальність не лише за себе, а й за своїх близьких та оточуючих», - наголосила дітям та їхнім батькам інспекторка ювенальної превенції Березівського районного відділу поліції Тетяна Кутішевська.

Торкнулися поліцейські й правил поводження біля залізничного транспорту. Адже й на залізниці трапляється немало наїздів на людей, уражень струмом та падінь з висоти. Дітей закликали не влаштовувати ігор у зоні підвищеної небезпеки: прогулянки по коліях, особливо в навушниках, фотосесії на дахах потягів, чіпляння за вагони, адже всі ці забавки закінчуються трагічно.

«Запам’ятайте і ніколи не забувайте: гальмівний шлях потягів становить кілька сотень метрів, ця габаритна машина не в змозі швидко зупинятися, а в контактній мережі електропотяга 27,5 тисяч вольт, і напруга діє не лише при торканні. Навіть на відстані двох метрів вас може вдарити електричною дугою. Тому фотографування на вагонах  закінчуються каліцтвом і навіть смертю», - розказала про наслідки порушень правил поводження на залізниці старша інспекторка з особливих доручень відділу ювенальної превенції ГУНП в Одеській області Вікторія Лазарчук.

За інформацією територіальних підрозділів поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux