Портал в режимі тестування та наповнення
Представники Національної поліції України провели зустріч з правоохронцями Польщі щодо двостороннього співробітництва
Опубліковано 18 квітня 2024 року о 15:00

Сторони представляли заступник Голови Нацполіції - начальник кримінальної поліції Андрій Нєбитов і начальник Кримінального бюро Головного управління Національної поліції Польської Республіки Міхал Бялєцькі. Керівники обговорили спільні пріоритети - протидія нелегальному обігу зброї та наркотиків, боротьба з торгівлею людьми, розшук людей і розслідування воєнних злочинів росії.

У складі делегації поліції Польщі: офіцер бюро міжнародного поліцейського співробітництва Даніела Шелест і офіцер зв’язку Польщі в Україні Павел Мейхер. З боку України участь у зустрічі взяли начальник Департаменту карного розшуку Вадим Дзюбинський, начальник Департаменту міграційної поліції Сергій Шайхет, начальник Департаменту боротьби з наркозлочинністю Дмитро Торгало, т.в.о. начальника Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Іван Гульпа, представники Головного слідчого управління.

Міхал Бялєцькі повідомив, що польська поліція зацікавлена у продовженні співробітництва, а також обміні досвідом з українськими колегами:

«Ми залучені до спільної слідчої групи, яка здійснює розслідування воєнних злочинів рф, а також до інших проєктів, зокрема минулого року проводили навчання для українських правоохоронців з використання сканерів для фіксації місця злочину», - зазначив глава польської делегації.

Андрій Нєбитов наголосив, що в умовах війни й масової міграції громадян Україна сприяє безпеці в Європі. Так, за два роки повномасштабного вторгнення рф  не допущено жодного випадку потрапляння до країн ЄС нелегальної зброї. 

«Розгалужена мережа блокпостів допомагає вчасно виявляти зброю, яка може переміщуватись з районів бойових дій до західних областей. Докладаємо максимум зусиль, аби ця зброя й надалі не потрапила за межі України», - підкреслив заступник Голови Нацполіції.

Так, у 2023 році з незаконного обігу вилучено 5 тисяч одиниць вогнепальної зброї, 18 тисяч гранат. А тільки за три місяці 2024 року - 1300 одиниць вогнепальної зброї, 3,5 тисячі гранат, 400 тисяч набоїв і майже тонну вибухівки.

Набирає обертів боротьба з наркозлочинністю, яка здійснюється у тісній взаємодії з правоохоронцями  ЄС. У цьому році українські поліцейські скерували до суду обвинувальні акти стосовно 65 організованих злочинних груп, які діяли у сфері наркобізнесу. Це вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

«Європейське партнерство дає нашій країні нові можливості, щоби в умовах щоденних російських атак протистояти злочинності, а також сприяти сфері безпеки», - відзначив Андрій Нєбитов.

Департамент комунікації Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux