Портал в режимі тестування та наповнення
Постраждали пішохідка та кермувальниця автівки: ізмаїльські поліцейські скерували до суду обвинувальні акти відносно двох водіїв, які допустили ДТП і травмування інших учасників дорожнього руху
Опубліковано 12 червня 2024 року о 10:45

Потерпілі отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. За скоєне правопорушникам загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами. 

Обидві автопригоди сталися у місті Ізмаїл.

Щодо першої дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася у грудні минулого року, поліцейські встановили: 23-річна місцева жителька, рухаючись на легковому автомобілі «Mazda» по вулиці Дунайська з боку вулиці Болградська і наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, по якому переходила дорогу 64-річна пані, не зупинилась, аби пропустити її. Легковажно думаючи, що проскочить, водійка наїхала на літню співмістянку.

Потерпіла отримала травми голови, грудної клітки, таза та кінцівок. За висновком судово-медичної експертизи, її тілесні ушкодження відносяться до тяжких за ознаками небезпеки для життя.

Друга автопригода сталася у березні поточного року на вулиці Білгород-Дністровська. Поліцейські встановили, що місцевий 68-річний чоловік, керуючи легковим автомобілем «Chery», виїхав на перехрестя з вулицею Семінарська на червоний сигнал світлофора і допустив зіткнення з легковим автомобілем «Citroen» під керуванням 34-річної жінки. Унаслідок цього остання зламала ключицю. Це тілесне ушкодження, за висновком судово-медичної експертизи, відноситься до середньої тяжкості.

Водіїв перевірили на стан сп’яніння, вони були тверезі. Порушники визнали свою провину та компенсували витрати на лікування потерпілих.

«Після проведення низки експертиз та інших слідчих заходів поліцейські під процесуальним керівництвом місцевої окружної прокуратури висунули фігурантам обвинувачення. Кермувальниці «Mazda» – за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілій тяжке тілесне ушкодження. Дівчині загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого. Водієві «Chery» – за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України, а саме в порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілій середньої тяжкості тілесне ушкодження. Чоловіку загрожує покарання штрафом розміром від 51 тис. до 85 тис. грн або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Обвинувальні акти відносно обох правопорушників вже скеровані до суду», - прокоментував старший слідчий слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Федір Чифліклій.

Вкотре закликаємо водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху та нагадуємо деякі з них:

- для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов'язаний бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну;

- червоний сигнал світлофора, у тому числі миготливий,  забороняють рух;

- водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека.

Дотримуйтесь правил дорожнього руху, будьте уважними та обережними за кермом. Пам'ятайте, що від цього насамперед залежить ваше життя та життя оточення.

Ізмаїльський районний відділ поліції в Одеській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux