Портал в режимі тестування та наповнення
«Поліцейські діалогу» Одещини поглибили знання у спілкуванні з учасниками бойових дій
Опубліковано 29 листопада 2022 року о 11:30

За сприяння офісу консультативної місії Європейського Союзу в Одесі комунікаційники пройшли тренінг психологів ГУНП Одеської області.

Учасників заходу привітав начальник відділу психологічного забезпечення обласної поліції Андрій Костюк та наголосив на важливості теми заняття: «Алгоритми ефективної комунікації поліцейських з учасниками бойових дій». Поліцейські діалогу ще з 2014 року розвивають свої вміння в цьому напрямку, але тепер ця навичка актуальна, як ніколи. Наші герої й героїні просто зараз проходять через випробування, що вимагають надлюдської мужності, і вони потребують підтримки, зокрема від своїх колег-правоохоронців.

«Ми маємо враховувати особливості спілкування з різними верствами населення, і регулярно підвищуємо кваліфікацію. Наш обов'язок – знайти спільну мову з усіма, хто потребує поради, підтримки чи опинився у конфліктній ситуації», - прокоментувала старша інспекторка з особливих доручень відділу превентивної комунікації управління превентивної діяльності ГУНП в Одеській області Крістіна Мажар.

Психологи розповіли про те, як запобігти проявам посттравматичного синдрому у військових, створити довірливі та безпечні умови спілкування тощо. Отримавши нові знання, поліцейські-комунікаційники одразу ж відпрацювали їх на практиці, моделюючи робочі ситуації під наглядом фахівців.

«Спілкування на фронті, де тобі постійно загрожує ворог, і спілкування «в тилу» суттєво відрізняються. Обов'язок українців, а першочергово психологів та перемовників – м'яко ввести військових в умови мирного оточення і підтримувати їх на цьому шляху», - зауважили старші психологині відділу психологічного забезпечення ГУНП Одещини Тетяна Грищенко та Наталія Алєксєєва, і нагадали найголовніше правило будь-якої комунікації: ставитися до співрозмовника з повагою і враховувати його досвід та інтереси.

Тренінг пройшов в рамках проєкту розвитку безбар'єрності Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Подібні заходи плануються і надалі.

Довідка: Національна програма психічного здоров’я та психосоціальної підтримки – ініціатива першої леді Олени Зеленської, яка має на меті допомогти громадянам подолати стрес, пов'язаний з війною, та наслідки пережитих травматичних подій, запобігти розвитку психічних розладів. Розробку та впровадження програми координує Міністерство охорони здоров’я України у тісній взаємодії з українськими та іноземними фахівцями. Ініціатива реалізується за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux