Портал в режимі тестування та наповнення
«Ні» невігластву на дорозі та булінгу навколо: поліцейські навчають підлітків безпечній поведінці
Опубліковано 18 травня 2024 року о 11:20

Ювенали Одеського районного управління поліції № 1 нагадали учням місцевих навчальних заходів, як убезпечити себе від дорожніх пригод та цькувань однолітків.

За допомогою інтерактивної гри та макетів дорожніх знаків правоохоронці моделювали з юними одеситами різні ситуації на дорозі та вчили, як правильно її перетинати, зважаючи на наявність або відсутність пішохідних переходів, транспорту. Щоб уникнути автопригод, поліцейські закликали дітей переходити вулицю по пішохідному або підземному переходу і тільки на зелений сигнал світлофора, а у разі їх відсутності – на перехрестях по лініях тротуарів та узбіч; не обходити транспорт на громадських зупинках, а почекати, поки він від’їде; гратися подалі від проїзної частини; у темну пору доби одягати речі або аксесуари зі світловідбиваючими елементами.

Говорили ювенали з дітьми і про булінг. За допомогою відеопрезентації, карток та інтерактивної тематичної гри ознайомили школярів із видами цього негативного явища (фізичним, вербальним, соціальним) та способами протидії. Наголосили, що агресивна поведінка, принижування або залякування один одного може нашкодити як психічному, так і фізичному здоров’ю неповнолітньої жертви цькування. І будь-яка дитина несподівано для себе може опинитись у ситуації, коли її ображають, висміюють, залякують, шантажують або бойкотують. Впоратися з агресією самотужки важко, тому необхідно звертатися по допомогу до батьків, вчителів, поліцейських.

Ще одним небезпечним явищем є кіберцькування. Воно відбувається в інтернет-просторі і встановити кривдника власними силами практично нереально. Тож, якщо ви стали жертвою онлайн-нападів, зауважили правоохоронці, - звертайтеся до поліції, а поки фахівці роблять свою справу – не відповідайте булеру. Фіксуйте, зберігайте та роздруковуйте образливі повідомлення, публікації, зображення, які ви отримали або побачили. Вони будуть доказами при документуванні протиправних дій.

«Турбота про дітей та забезпечення їхньої безпеки – наш найголовніший обов’язок. Ми дбаємо про те, щоб молодь була юридично обізнаною, законослухняною, вміла постояти за себе й допомогти іншим. І, зокрема, з нашою допомогою вона рухається у правильному напрямку», - говорить начальниця сектору ювенальної превенції Одеського районного управління поліції № 1 Лариса Ільницька.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux