Портал в режимі тестування та наповнення
«Не люблю кабінетну роботу, мені поближче б до людей», - дільничний з Одеси Олександр Ремовський
Опубліковано 04 листопада 2023 року о 09:30

Присвятивши службі в правоохоронних органах понад 23 роки, капітан поліції зауважує: допомога громадянам – вже не функціональний обов’язок, а справа життя.Олександр присягнув на вірність українському народові і почав працювати у підрозділі з забезпечення правопорядку на транспорті на початку двохтисячних. Це був свідомий вибір, адже в армії він проходив службу у спеціальній моторизованій частині внутрішніх військ МВС, де отримав навички у боротьбі зі злочинністю та забезпеченні безпеки громадян.  

Багато років правоохоронець забезпечував стабільне функціонування залізничних артерій держави, супроводжував пасажирські потяги з Одеси до пунктів призначення, захищав інтереси громадян, підтримував правопорядок, слідкував за схоронністю вантажів тощо.

«Різні траплялись випадки: пасажирам ставало зле – надавав первинну домедичну допомогу, крали речі – усі зусилля кидав на пошуки та затримання зловмисників, дебоширили пияки – приструнював їх, батьки губили дітей – допомагав їм з розшуком малечі. Доводилось затримувати і небезпечних, озброєних зловмисників», - ділиться спогадами поліцейський.

Коли на територію України зазіхнули росіяни, Олександр, навіть не порадившись з рідними, аби не переживали за нього, відразу рушив на схід. Дружина та донька знали, що він у відрядженні, але не здогадувалися, де саме. 

«Я служив на донецькому напрямку, із побратимами заступав на блокпости та брав участь у стабілізаційних заходах. Залізничні станції Донецької області дуже цікавили ворога колаборантів, сепаратистів та терористів. Вони «полювали» на інформацію щодо пересування наших військ, рух вантажних потягів, зазіхали на спокій громадян, намагалися дестабілізувати роботу об’єктів критичної інфраструктури. Не одного такого «камікадзе» ми виявили», - розповідає правоохоронець. 

Після реформування правоохоронного підрозділу на транспорті Олександр Вікторович продовжив службу у лаві дільничних офіцерів поліції. З урахуванням його досвіду, в його обов’язки входило і забезпечення порядку на залізничному вокзалі. 

«Нічого особливо не змінилося для мене: я продовжив протидіяти крадіжкам, нетверезим витівкам громадян, конфліктам, проводити профілактичні заходи з різними верствами населення. Можливо, з боку ця робота виглядає рутинною, але для мене вона найкраща, адже з людьми і для людей», - пояснює старший дільничний Одеського районного управління поліції № 1. 

З початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України завдання дільничного офіцера поліції значно зросли. В умовах сьогодення він разом з працівниками інших підрозділів поліції, військовими та громадськими формуваннями здійснює заходи правового режиму воєнного стану, зокрема слідкує за дотриманням громадянами комендантської години, чергує на блокпостах, виявляє причетних до диверсійної та колабораційної діяльності осіб. У числі перших дільничний прибуває на місця обстрілів, допомагає постраждалим, документує злочини московитів. 

«Зруйновані домівки, травмовані й налякані громадяни – бачиш таке велике та страшне людське горе, і тебе охоплює гнів, - каже Олександр. – Важливо відвести людей у безпечне місце, надати першу допомогу, навіть просто посидіти поряд і потримати за руку, аби заспокоїти, а потім йти документувати злочини росії, щоб ворог відповів за скоєне».

Під час військової агресії поліцейському доводиться багато проводити профілактичної роботи з громадянами щодо попередження злочинів, пов’язаних із шахраюванням. На «гачок» правопорушників попадаються не тільки літні люди, а й молодь.

«Зловмисники активізувалися і видурюють у довірливих людей гроші, прикидаючись продавцями, волонтерами, представниками соціальних служб. Моє завдання – застерегти громадян та попередити такі випадки, і, звичайно, викрити злочинців», - зауважує поліцейський.

Свій досвід капітан поліції передає молодим колегам, які знають, що «Вікторович» завжди допоможе, підкаже та виручить. 

«Я завжди зауважую, що все починається з дільничних. Ми чи не перші, до кого звертаються люди з питаннями, які стосуються їхньої безпеки, правопорушень, несправедливості. І маємо бути не тільки правоохоронцями, а й психологами, вихователями, уважними слухачами».

За самовіддану працю Олександр Вікторович Ремовський неодноразово був відзначений керівництвом поліції, у тому числі за участь в Антитерористичній операції та як «Кращий дільничний».

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux