Портал в режимі тестування та наповнення
Насильству немає виправдань: в Одесі поліцейські повідомили про підозру сімейному кривднику
Опубліковано 11 червня 2024 року о 11:30

За систематичне вчинення психологічного насильства відносно колишньої цивільної дружини 33-річному одеситу загрожує до двох років позбавлення волі.

Коли чоловік забирав на прогулянку спільного сина у колишньої співмешканки, то висловлював у її бік образи та лайку. Потерпіла зверталась по допомогу до поліції, і правоохоронці двічі складали відносно порушника протоколи про домашнє насильство за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які скеровували до суду. Суд визнавав його винним та застосував до правопорушника стягнення у вигляді штрафів. 

Не дивлячись на адміністративні покарання, які застосовував суд до чоловіка, профілактично-роз’яснювальну роботу, яку поліцейські проводили з ним, він продовжив кривдити жінку. Після чергового факту психологічного насильства остання вчергове звернулася до правоохоронців, і поліцейські розпочали вже провадження за статтею 126-1 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується систематичне вчинення домашнього насильства.

Зібравши достатньо доказів, слідчі повідомили фігуранту про підозру в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо особи, з якою винний перебував у сімейних відносинах, що призводить до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої. За скоєне правопорушнику загрожує покарання громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або пробаційним наглядом на строк до п’яти років, або обмеженням волі на той самий строк, або позбавленням волі на строк до двох років.

Слідство триває.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснює Малиновська окружна прокуратура міста Одеси.

Правоохоронці наголошують громадянам на неприпустимості приховування фактів будь-якого виду домашнього насильства – психологічного, фізичного, економічного або ж сексуального. Якщо ви стали жертвою чи очевидцем таких протиправних дій, звертайтеся до територіального підрозділу поліції або на спецлінію «102».

На урядовій гарячій лінії за номером 1547 фахівці надають психологічну консультацію та підтримку постраждалим. У чат-боті МВС @police_helpbot також можна отримати корисну інформацію щодо протидії домашньому насильству.                           

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux