Портал в режимі тестування та наповнення
Двоє жителів Ізмаїла понесуть кримінальне покарання за ухилення від проходження програми для кривдників
Опубліковано 06 червня 2024 року о 11:30

Дізнавачі поліції скерували матеріали відносно правопорушників до суду, один із них вже отримав обвинувальний вирок.

На початку цього року за доказами поліцейських суд притягнув двох жителів Ізмаїла 58-ми та 38-ми років до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства над співмешканкою та матір’ю. Суд наклав на правопорушників стягнення у вигляді штрафу розміром 255 гривень та адміністративного арешту строком на п'ять діб, а також зобов’язав пройти програму для кривдників, що передбачено Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству».

Перший правопорушник сплатив штраф, другий – відбув адміністративний арешт, а от проходити програму для кривдників обидва відмовились.

За даним фактом дізнавачі територіального підрозділу поліції розпочали провадження за ст. 390-1 Кримінального кодексу України, в рамках яких висунули фігурантам обвинувачення в умисному ухиленні від проходження програми для кривдників особами, щодо яких такі заходи застосовані судом.

«Обвинувальні акти ми скерували до суду, який вже розглянув матеріали відносно 58-річного обвинуваченого та призначив йому покарання у вигляді пробаційного нагляду строком на один рік з покладанням обов'язків періодично з'являтися до органу з питань пробації для реєстрації, повідомляти уповноважений орган про зміну місця проживання, роботи, навчання, не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом. Матеріали відносно молодшого правопорушника ще знаходяться на розгляді в суді. Йому загрожує покарання у вигляді пробаційного нагляду  строком до двох років або обмеження волі на той самий строк», - розповіла начальник сектору дізнання Ізмаїльського районного відділу поліції Наталія Мариморович.

Процесуальне керівництво розслідування проваджень здійснювала Ізмаїльська окружна прокуратура.

Правоохоронці вкотре наголошують: якщо ви зазнаєте домашнього насильства у будь-якій його формі або стали свідками такого правопорушення, звертайтесь до найближчого відділу поліції або телефонуйте на спецлінію «102». 

Також ви можете отримати необхідну консультацію, звернувшись на Урядову «гарячу лінію» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номером 15-47 або до Єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103.

Нагадаємо, що нещодавно Верховна Рада ухвалила Закон, до розробки якого активно долучались співробітники МВС України та Національної поліції, який посилює відповідальність кривдників, дає додаткові можливості реагування для правоохоронців та покращує правовий захист постраждалих. 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux