Портал в режимі тестування та наповнення
«Дільничний – це «сімейний лікар», адже на своїй дільниці «лікує» кожну проблему громадян», - майор поліції Віктор Бондаренко
Опубліковано 01 березня 2024 року о 16:20

Службі в правоохоронних органах поліцейський присвятив вже понад 20 років, і сьогодні продовжує плідно працювати в Одеському районному управління поліції № 1, зокрема в  житловому комплексі «Альтаїр». Головне гасло дільничного – завжди бути серед людей, допомагати їм у вирішенні безпекових питань, підтримувати у важку хвилину, а також розкривати та попереджати правопорушення.

Віктор служив у Збройних Силах у складі автомобільного батальйону та караульної роти, які на той час базувались у Чернігівській та Сумській областях. Там, за високі досягнення в роботі, він отримав свої перші звання – від молодшого до старшого сержанта. Коли ж повернувся додому, твердо вирішив, що хоче продовжити працювати з людьми, забезпечуючи їх безпеку, тому вступив до лав правоохоронних органів.

«Ще на початку 2000-х я  розпочав свою карʼєру на посаді дільничного, тоді й подумати не міг, що саме цей напрямок так припаде до душі, що працюватиму на дільниці по сьогоднішній день», - каже Віктор Бондаренко.

Перший розкритий злочин на території тодішнього Малиновського райвідділу – крадіжку, майор поліції запамʼятав на все життя.

«Часто згадую той період, коли декілька днів поспіль надходили заяви від містян про зникнення побутового майна з одного і того ж багатоквартирного будинку. Тоді ми з напарником вирішили, що будемо патрулювати прилеглу територію вночі  та зловимо крадія «на гарячому». Після одного такого чергування рано-вранці я їхав додому в Приморський район, коли ж до тролейбуса зайшов підозрілий чоловік з двома мішками, в яких дзвенів посуд. Біля залізничного вокзалу, я вийшов з транспорту та пішов за ним, а згодом зрозумів, що це і є той крадій, якого ми з товаришем шукали декілька днів. Зловмисника ми затримали, а викрадене майно повернули потерпілим», - згадує поліцейський.

Згодом дільничний офіцер обслуговував і територію Київського ринку. Найчастіше, згадує правоохоронець, на дільниці виявляв та складав адміністративні матеріали за фактом стихійної торгівлі, вгамовував конфлікти між продавцями, розшукував осіб, які грабували та обкрадали магазини і прилавки.

«До прикладу, одного разу по допомогу до мене звернулась місцева жінка, яка торгувала овочами. Продавчиня зазначила, що до неї підійшов молодик, який нібито хотів придбати товар, однак, щойно вона трохи відволіклась, той викрав її сумку з телефоном та документами. Вжитими заходами я розшукав того чоловіка і впізнав його: він вже вчиняв аналогічні злочини на моїй території. Слідчі затримали правопорушника та повідомили йому про підозру у викраденні чужого майна», - зазначив правоохоронець.

Деякий час Віктор Бондаренко ніс службу у місті Сєвєродонецьку. Поліцейський патрулював вулиці, залучався до чергувань на блокпостах та в лікарнях. Зокрема, в медичному закладі правоохоронець заступав на добове чергування, де при доставленні потерпілих з тілесними ушкодженнями, оперативно брався на пошуки правопорушників, опитував очевидців, збирав першочергову інформацію та передавав її слідчим.

Свою діяльність майор поліції продовжив в Одеському районному управлінні поліції № 1. Спочатку територією обслуговування поліцейського була Фонтанська дорога, а зараз зоряне містечко «Альтаїр» на Люстдорфській дорозі.

Опанувавши та вивчивши свій район, дільничний офіцер щоденно проводить профілактичну роботу серед місцевих мешканців, виявляє та документує факти домашнього насильства, примирює сусідів, які конфліктують, перевіряє власників зброї та осіб, які, відбувши покарання, повʼязане з позбавленням волі, перебувають на обліку поліції, розкриває та попереджає злочини.

Багато корективів у роботу правоохоронця внесло і повномасштабне вторгнення рф на територію України. З перших днів поліцейський разом з працівниками інших підрозділів поліції, військовими та громадськими формуваннями здійснює заходи правового режиму воєнного стану, слідкує за дотриманням громадянами комендантської години, патрулює вулиці, чергує на блокпостах, залучається до виявлення диверсантів, допомагає містянам словом і ділом.

«В умовах сьогодення, крім вирішення побутових питань, громадяни потребують не лише правової поради, а й неабиякої моральної та психологічної підтримки. Зі свого боку дільничний офіцер – це і є той «сімейний лікар» для містян, який на своїй дільниці «лікує» кожну проблему. Всім, хто до мене звертається, я говорю, що це все – дрібниці, які можна вирішити, а от головною «хворобою» українців, яку ми обов’язково поборемо, є ворог», - переконаний поліцейський Віктор Бондаренко.

Одеське районне управління поліції № 1


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux