Портал в режимі тестування та наповнення
Агресор не зможе зіштовхнути нас з обраного шляху верховенства права та підвищення стандартів, — Мері Акопян
Опубліковано 01 вересня 2022 року о 09:50

На цьому 31 серпня наголосила заступниця міністра внутрішніх справ України, підсумовуючи результати програми «ПРАВО-Поліція». Разом із партнерами із Представництва ЄС, Консультативної місії ЄС та Офісу ЮНОПС в Україні учасники зустрічі підсумували основні досягнення проєкту.  

Як зазначила Мері Акопян, МВС завжди прагнуло бути лідером у процесах реформування сектору цивільної безпеки. Особливо помітні результати спільної з партнерами роботи за останні шість місяців, коли підрозділи системи МВС проявили стійкість і професіоналізм у протистоянні агресору.  

«У рамках Програми ми отримали величезну допомогу, яка надала самостійність нашим підрозділам, а також впевненість, модерновість і сучасність. Це — патрульні автівки, авто для мобільних груп Поліна, програмне забезпечення. Також засоби індивідуального захисту, які нам дуже допомогли в перші дні війни. Тобто «ПРАВО-Поліція — це про якісну філософську трансформацію сектору безпеки охорони, а також про впровадження верховенства права і трансформацію правоохоронних органів, про технологічне, технічне зміцнення й перехід на нову якість обладнання. Тому ніякий агресор не зможе нас переорієнтувати зі шляху верховенства права та підвищення стандартів», — підкреслила заступниця очільника МВС.  

За словами заступника програмного менеджера «ПРАВО-Поліція» Івана Винниченка, із початку війни програму довелося дещо змінити та переорієнтувати на підтримку екстрених потреб, а саме закупівлю аптечок, захисних жилетів, касок, автомобілів та іншого захисного спорядження.  

«Це мобільні криміналістичні лабораторії, які можна побачити на вулицях, спеціальні авто, форма і спецспорядження поліцейських, залучених для забезпечення громадського порядку й надання допомоги на місцях, зокрема, у зоні бойових дій. У маленьких громадах ми співпрацюємо, надаємо патрульні автомобілі та автомобілі швидкого реагування для поліцейських для виконання не тільки своїх обов’язків, а й надання першої домедичної допомоги на місці події», — повідомив Іван Винниченко.  

Менеджер програм Представництва ЄС в Україні Алехандро Егеншвілер зауважив, що сектор безпеки та оборони в Україні наближений до кращих європейських практик і стандартів, але попереду ще належить завершити деякі напрямки:  

«З 24 лютого Програма допомагала українцям боротися з труднощами воєнного часу. Ця допомога триватиме й у майбутньому, попри те, що фінансові потреби виявилися вище запланованих. Зараз ми шукаємо джерела фінансування, адже деякі напрямки не були завершені через війну. Ми шукаємо шляхи завершення розпочатого, аби правоохоронці могли служити українському суспільству на найвищому рівні», — зазначив Алехандро Егеншвілер.  

Також заступник Голови Консультативної місії ЄС в Україні Фредерик Весслау додав, що з початком війни КМЕС переорієнтувала діяльність і спрямувала зусилля на надання необхідної підтримки правоохоронним органам для підтримання їхньої спроможності в протистоянні з російським агресором.  

Довідково. У 2018 році в Україні стартувала програма «ПРАВО-Поліція», головна мета, якої сприяти просуванню принципу верховенства права та формування ефективної правоохоронної системи, що базується на дотриманні прав людини. У рамках програми міжнародні партнери співпрацювали з українськими відомствами, відповідальними за підтримання безпеки та правопорядку, розслідування злочинів із метою наблизити їх до європейських стандартів. Правоохоронцям надавали консультації, проводили з ними тематичні тренінги та навчання, а також передали програмне забезпечення та технічне оснащення.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux