Портал в режимі тестування та наповнення
Аби уберегтися від шахраїв, не нехтуйте простими правилами безпеки
Опубліковано 07 лютого 2018 року о 16:54

Жертвами шахраїв частіше за інших стають одинокі люди, які не можуть за себе постояти. Це - самотні пенсіонери та люди похилого віку. Але іноді на гачок аферистів потрапляють і досить молоді громадяни, які занадто довірливі по відношенню до незнайомців.

Так, в Ізмаїльський відділ поліції звернулася 17-річна дівчина, яка повідомила, що, бажаючи придбати куртку, перерахувала продавцю через інтернет грошові кошти в сумі 1300 гривень, але так і не отримала товар. Ще одна, 51-річна, мешканка райцентру заплатила понад 15 тисяч гривень за купівлю собаки, якого їй так і не віддали, а 33-річна жінка повірила невідомому чоловіку, який, представившись працівником банку, заволодів її грошима в сумі 45000 гривень.

Зараз працівниками Ізмаїльського відділу поліції встановлюються обставини цих подій та особи, причетні до вчинення вказаних злочинів.

«Сучасні технології дозволяють шахраям отримати достатньо інформації про будь-кого, - розповідає начальник Ізмаїльського відділу поліції полковник поліції Роман Галкін. – Тому раджу всім бути обережними у спілкуванні з незнайомими людьми. Якщо вам телефонують або приходять до вас громадяни, які володіють якоюсь інформацією про вас, швидше за все, це - шахраї. За їх протиправні дії статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України передбачено відповідальність аж до позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна».

Нагадуємо:

- якщо вам телефонують з повідомленням, що ваш родич або знайомий потрапив в аварію або його затримали працівники поліції та за нього потрібно внести заставу - перевірте інформацію з іншого джерела;

- на телефон надходять дзвінки або повідомлення з невідомих номерів із проханням покласти на рахунок гроші, щоб допомогти дітям або отримати нібито виграний приз? Скоріше за все, це – неправда. Перевірте інформацію;

- якщо вам через sms повідомляють про великий грошовий або речовий виграш і пропонують відправити sms-повідомлення або зателефонувати за вказаним номером для отримання призу, не робіть цього - найімовірніше, таким чином заробляють шахраї.

Крім цього, застерігаємо: щоб не потрапити на гачок аферистів, нікому зі сторонніх осіб не повідомляйте пін-код та інші секретні дані своєї банківської картки, а також ніколи не відправляйте гроші продавцям заздалегідь.

Дотримуючись цих простих правил, ви надійно захистите себе від аферистів.

Ізмаїльський відділ поліції в Одеській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux