Портал в режимі тестування та наповнення
Жителя Білгород-Дністровського району притягують до відповідальності за насильство щодо працівника правоохоронного органу (УТОЧНЕНО. ДОДАНО ВІДЕО)
Опубліковано 12 серпня 2020 року о 15:57

Максимальне покарання, яке загрожує правопорушнику, - позбавлення волі на строк до п'яти років.

Подія сталася в селищі Затока. До територіального відділу поліції надійшло повідомлення від військовослужбовців Національної Гвардії України, які патрулювали курортне селище, про те, що у них виникла конфліктна ситуація з власником торговельної ятки з приводу порушення ним карантинних заходів. На місце події негайно підійшов найближчий піший патруль поліцейських, який виявив там двох громадян, що сперечалися з гвардійцями. В ході врегулювання конфлікту, хтось із молодиків застосував в бік правоохоронців газ дратівливої дії. Молодший із правопорушників кинувся тікати. Один із поліцейських побіг його затримувати, слідом їх наздогнав старший молодик та спричинив правоохоронцю тілесні ушкодження у вигляді забою та струсу головного мозку. Для того, щоб зупинити протиправні дії правопорушника, гвардійці, відповідно до статей 44 та 45 ЗУ «Про Національну поліцію», застосували до нього спецзасоби та фізичну силу.

«27-річному правопорушнику слідчі повідомили про підозру за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, - розповів начальник Білгород-Дністровського відділу поліції Олександр Гнєдов. - Протягом доби його неповнолітній товариш звернувся по допомогу до медичного закладу, повідомивши, що тілесні ушкодження отримав від правоохоронців. Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, триває слідство».

До розслідування всіх обставин вказаної події та об’єктивного надання правової оцінки діям кожного із учасників інциденту долучилися співробітники Управління внутрішньої безпеки. По закінченні службової перевірки про її результати буде додатково проінформовано громадськість.

УТОЧНЕННЯ:

Конфлікт між військовослужбовцями та громадянами розпочався з не виконання одним із них законних вимог правоохоронців. Військові підійшли до хлопця, щоб перевірити інформацію, яка надійшла від перехожого, про те, що у вказаної особи є ніж, яким вона нібито йому погрожувала. Молодик, у свою чергу, відмовився виконати вимоги військовослужбовців та почав проявляти агресію. На допомогу йому прийшов старший товариш, який втрутився у конфлікт та спричинив тілесні ушкодження поліцейському. Для того, щоб зупинити протиправні дії правопорушника, гвардійці застосували спецзасоби та фізичну силу.

Сьогодні ввечері 27-річному правопорушнику слідчі повідомили про підозру за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Відомості за  фактом отримання тілесних ушкоджень молодшим учасником конфлікту внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Білгород-Дністровський відділ поліції  в Одеській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux