Портал в режимі тестування та наповнення
Сергій Яровий: Підрозділи МВС готові забезпечити публічну безпеку в Одесі 2 травня
Опубліковано 30 квітня 2020 року о 17:57

Про це перший заступник міністра внутрішніх справ України заявив під час сьогоднішньої наради з керівниками правоохоронних органів регіону.

За словами Сергія Ярового, ні для кого не таємниця, що декілька років поспіль деструктивні сили намагаються використати події, які сталися в Одесі шість років тому, в своїх інтересах.

«Наше завдання – забезпечити правопорядок, не допустити провокацій і бути готовими до будь-яких змін, що можуть відбуватися в оперативній обстановці. Саме тому 2 травня до виконання завдань в Одесі ми залучаємо усі підрозділи МВС. Це і поліція, і Національна гвардія, і Державна служба з надзвичайних ситуацій», - сказав перший заступник міністра.

Сергій Яровий підкреслив, що важливою є організація взаємодії між цими підрозділами. «Координувати роботу усіх правоохоронних органів буде ситуаційний центр та створений оперативний штаб. Через них ми будемо обмінюватися інформацією та приймати рішення відповідно до оперативної обстановки», - зазначив він.

Про готовність поліції Одещини до 2 травня відзвітував керівник ГУНП Олег Бех. За його словами, щоб не допустити порушень правопорядку та карантинних норм, правоохоронцями запланований ряд превентивних заходів.

Вони  проводитимуться на Куликовому полі, на Соборній площі і в центральній частині міста. При цьому велика увага буде приділятися роз’яснювальній роботі з людьми, а у разі виявлення фактів порушення закону чи карантинних обмежень до порушників вживатимуться відповідні заходи реагування.

«Усього до виконання цих завдань планується залучити понад півтори тисячі правоохоронців. Вони нестимуть службу на Куликовому полі, на Соборній площі та патрулюватимуть центр Одеси. Крім того, для реагування на можливі надзвичайні події та агресивні ситуації передбачений резерв з числа 100 працівників батальйону поліції особливого призначення», - підсумував керівник ГУНП.

Нагадуємо, що відповідно до Постанови Кабінету міністрів України № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів заборонено.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux