Портал в режимі тестування та наповнення
Понад пів тисячі нетверезих водіїв притягнули до відповідальності подільські поліцейські з початку року
Опубліковано 26 жовтня 2021 року о 15:59

«Кожен з таких порушників є загрозою для самого себе та інших учасників дорожнього руху», - наголошує т.в.о. начальника Подільського районного управління поліції Віталій Мельниченко.

Виїхати на дорогу в нетверезому стані дозволяють собі як власники елітних іномарок, так і стареньких легковиків, мопедів, мотоблоків, навіть гужових повозок, розповідає поліцейський. Нещодавно на автошляху Вінниця-Турбів-Гайсин нетверезий чоловік возом виїхав з другорядної на головну дорогу з порушенням правил і допустив зіткнення з автомобілями Škoda Fabia та ВАЗ. Постраждалих в цій події не було, але винуватець змушений буде понести відповідальність, передбачену ч.3 ст.127 КУпАП. А ось для жителя Ананьївської ОТГ п'яна їзда закінчилася тяжкими наслідками: він впав з мотоблоку і некерований транспортний засіб двічі переїхав власника. З численними забоями хребта і переломами двох ребер чоловік був госпіталізований в лікарню.

Також Віталій Мельниченко розповів: попри поширену думку, що представниці прекрасної статі більш дисципліновані за кермом, жінки нарівні з чоловіками порушують встановлені правила водіння. Так, стався випадок з подільчанкою, яка на Mitsubishi Carisma на великій швидкості виїхала за межі проїжджої частини і, перекинувшись, зіткнулася з припаркованим на узбіччі ВАЗом. Дивом обійшлося без жертв. Медичний огляд показав, що жінка була у стані сп’яніння, на неї складений адміністративний протокол за ч.1 ст.130 КУпАП.

Нехтуючи своєю безпекою, нерідко нетверезі водії ладні ризикувати й своїми близькими, зауважує т.в.о. начальника Подільського районного управління поліції. Приміром, житель Саврані, якого зупинили місцеві поліцейські за порушення правил дорожнього руху, сів за кермо «Ниви» напідпитку і, як зізнався сам правопорушник, повіз свого хворого неповнолітнього сина в лікарню. На зауваження правоохоронців про неприпустимість подібних дій чоловік відреагував агресивно: кидався в бійку, хапав за формений одяг, за що отримав ще й протокол за злісну непокору законному розпорядженню поліцейського, передбачену ст. 185 КУпАП.

Поліцейські закликають водіїв не сідати за кермо в нетверезому стані. Тільки відповідальним ставленням до процесу водіння можна зменшити число аварій і зберегти людські життя.

Подільське районне управління поліції в Одеській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux