Портал в режимі тестування та наповнення
На Одещині поліцейські затримали підозрюваного у викраденні дитини
Опубліковано 29 квітня 2020 року о 14:00

Чоловік навмисне приїхав в одне з віддалених від обласного центру сіл, заманив у машину семирічну дівчинку, яку побачив на вулиці, та почав від’їжджати. На щастя, наляканій дитині вдалося втекти.

Про подію, яка сталася серед білого дня, поліцейських сповістили батьки дівчинки. Згідно з наданими очевидцями прикметами, зловмисник пересувався на чорному «Mercedes». Проте коли за кілька годин правоохоронці зупинили розшукувану автівку, та виявилася білою.

39-річний одесит зізнався, що перефарбував автомобіль у чорний колір звичайною канцелярською фарбою. Побачивши на сільській вулиці дитину, поцікавився, де знаходиться магазин. Дівчинка відмовилася показувати крамницю, сказавши, що батьки не дозволяють їй спілкуватися з незнайомцями, і тоді чоловік запропонував подивитися розкладені на сидінні автомобіля коробки та іграшки. Зацікавлена дитина втратила пильність, скориставшись чим правопорушник закрив її в салоні і почав від’їжджати. Далеко відвезти дівчинку зловмисникові не вдалося – вона вирвалася і втекла.

Після невдалої спроби підозрюваний деякий час катався навколишніми селами в пошуках можливості змити фарбу з автівки. Зрештою він опинився на території Миколаївської області, де повернув машині її початковий вигляд, і поїхав у напрямку Одеси.

Поліцейські зупинили чоловіка біля с.Першотравневе. Під час огляду його транспортного засобу були вилучені речові докази причетності до правопорушення. Крім того, у самого підозрюваного правоохоронці вилучили мобільні телефони, у яких виявили фото та відео порнографічного змісту за участю дітей.

 

Зараз зловмисник затриманий в порядку ст.208 КПК України, з ним проводяться невідкладні слідчі дії. Причину свого вчинку чоловік не пояснює.

За вказаним фактом розпочато провадження за ч.2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Разом з тим, того ж дня до Березівського відділення поліції з аналогічною заявою звернулися батьки ще однієї малолітньої. Наразі причетність чоловіка до цього правопорушення перевіряється. 

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux