Портал в режимі тестування та наповнення
Мрія про власне житло стала реальністю для п’ятдесяти одеських поліцейських родин
Опубліковано 09 листопада 2019 року о 09:15

Серед них як ті, хто довгі роки свого життя сумлінно виконують дану українському народові присягу, так і молоді фахівці, які не так давно вступили до лав поліції, але мають щире бажання йти непростим, проте гідним шляхом правоохоронця далі.

«Мотиваційна програма МВС, що надає можливість правоохоронцям придбати власне житло на умовах пільгового фінансового лізингу, набирає неабиякої популярності серед поліцейських Одещини. З початку року, відколи вона запрацювала, отримати омріяні квартири виявили бажання чотири сотні наших співробітників, - розповідає начальник відділу з питань житлового забезпечення управління логістики та матеріально-технічного забезпечення ГУНП Ганна Миронюк. – І дійсно, вивчивши запропоновані урядом умови та побачивши, як вони реалізуються на практиці, переконуємося, що для поліцейського, який прагне добробуту, – немає жодних перепон. Єдина умова на шляху до мрії – мати два роки стажу за плечима і бажання гідно працювати в органах поліції далі».

У цьому вже переконалася заступник начальника сектору моніторингу Київського відділу поліції Мар’яна Карасенко. Молода дівчина винаймала житло і не сподівалася, що матиме можливість придбати власне, а сьогодні вона чекає на закінчення ремонту у своїй нещодавно придбаній у лізинг квартирі.

«Все, що для цього потрібно було зробити, – заповнити електронну заяву на офіційному сайті Національної поліції, зібрати пакет документів та підписати письмову заяву у відділі забезпечення житлом за місцем проходження служби. І «вуаля» - відповідно до свого сімейного положення я отримала пропозицію придбати однокімнатну квартиру», - ділиться радісною новиною поліцейська.

Зважаючи на восьмирічний стаж Мар’яни, держава взяла на себе зобов’язання сплачувати 10 % від вартості її житла, решту - погашає дівчина. Наразі щомісячне відрахування з її заробітної плати становить 2800 грн. І що більшим ставатиме стаж, то більший відсоток братиме на себе держава, виплати ж дівчини протягом усіх 20 років, на які складений договір, залишатимуться незмінними, попри те, що і ціни на нерухомість, і заробітна плата громадян будуть зростати.

На відміну від Мар’яни, старший слідчий слідчого управління ГУНП Роман Небога гострих проблем із житлом не мав: разом з дружиною вони свого часу придбали однокімнатну квартиру, але родина стала більшою на одного синочка і перед батьками постало питання про розширення житлової площі. Роман сам обрав для своєї сім’ї двокімнатну квартиру. На вибір вплинуло бажання дружини жити недалеко від батьків та нинішнього місця проживання родини.

Зважаючи на те, що Роман прослужив у правоохоронних органах 15 років, держава зобов’язалася сплачувати за його житло 30 % від вартості, крім того, ще 5 % - за дитину. За умови, що в його родині з’являться ще діти, за кожну з них відсоток виплат з держи зростатиме на 5 %. Роман, зі свого боку, кожного місяця сплачує лише 3300 грн.

«Одні плюси, мінусів жодних, хіба що захочу звільнитися, але у цьому разі маю право або відмовитися від житла, або сплачувати лізинг самостійно», - зауважив поліцейський.

Старший інспектор з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи В’ячеслав Бевз  та його дружина - слідча Київського відділу поліції Зінаїда, які разом з донечкою та синочком довгий час тіснилися у батьків чи поневірялися по орендованих квартирах, також оцінили переваги мотиваційної програми. Для родин поліцейських вони ще вигідніші.

«За запропоновану нам двокімнатну квартиру держава сплачує наразі 42 %, а через рік, коли я матиму повні 15 років стажу роботи в правоохоронних органах, буде - усі 50. Ми ж із сімейного бюджету щомісяця виділяємо лише 2600 гривень», - поділився досвідом придбання житла у лізинг В’ячеслав.

«Програма Міністерства внутрішніх справ України щодо отримання власного житла у пільговий фінансовий лізинг дійсно є достойним привілеєм для таких працівників поліції, які чесно та сумлінно виконують свої функціональні обов’язки, - переконаний  заступник начальника ГУНП Іван Іщенко. - Завдяки цій програмі 50 родин наших поліцейських вже отримали власне житло, і це лише початок. Ми і надалі будемо працювати у цьому напрямку, щоб наші співробітники жили в комфортних умовах».

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux