Портал в режимі тестування та наповнення
Олег Бех: правоохоронці встановили особу зловмисника, який скоїв вбивство у Малиновському районі Одеси
Опубліковано 04 серпня 2021 року о 15:10

Про це начальник ГУНП в Одеській області розповів сьогодні, 4 серпня, під час спільного брифінгу з керівником обласної прокуратури Сергієм Костенко щодо розслідування кримінального провадження.

Зі слів Олега Беха, поліція встановила, що підозрюваний - 27-річний громадянин Грузії, який кілька днів тому приїхав в Одесу з Варшави та оселився у квартирі неподалік від місця проживання потерпілого.

«Поліцейські встановили особу, яка сплачувала кошти за житло. Сьогодні ця особа намагалася покинути територію України. Її затримали в місті Бориспіль для проведення слідчих дій», - сказав він. Також, повідомив Олег Бех, в ході огляду місця події, а також обшуків за місцем тимчасового мешкання зловмисника та в автомобілі, на якому він втік з місця злочину і який покинув на вулиці Академіка Філатова, було вилучено та направлено на експертне дослідження низку речових доказів. Серед них - перероблений пістолет-кулемет, магазини, набої, гільзи, фрагменти куль, пістолет «Stalker» та інше. В рамках провадження, розпочатого за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України, призначені судово-балістична та судово-медична експертизи.  Наразі проводяться заходи по затриманню виконавця злочину та встановленню його організатора.

Керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко зазначив, що у правоохоронних органів є всі підстави кваліфікувати цей злочин як умисне вбивство, вчинене на замовлення. «У нас є всі підстави повідомити про підозру виконавцю злочину. На сьогодні ця особа оголошена в розшук та вирішується питання про її затримання за рішенням суду», - сказав Сергій Костенко.

Нагадаємо: вчора, 3 серпня, у дворі багатоповерхівки на вулиці Маршала Малиновського, де потерпілий винаймав квартиру, зловмисник підстеріг чоловіка та кілька разів вистрелив у нього з вогнепальної зброї. Від отриманих поранень 25-річний громадянин Азербайджану помер в кареті швидкої допомоги. З місця події підозрюваний втік на Mercedes, який, як встановили поліцейські, придбав заздалегідь та покинув неподалік.

Правоохоронці звертаються до громадян, які володіють будь-якою інформацією, що допоможе в розслідуванні цього злочину, повідомити до найближчого підрозділу поліції або за телефонами (048) 779 40 61 чи 102.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux