Портал в режимі тестування та наповнення
Одеські поліцейські встановили місце знаходження трирічної жительки Київського району
Опубліковано 18 вересня 2019 року о 18:18

Пошуки дівчинки тривали всю ніч. Як з’ясувалося, вона була з хрещеною. Протиправних дій відносно дитини не вчинялося.

Повідомлення про те, що з місця мешкання зникла 3-річна дитина, до поліції надійшло близько десятої години вечора. Прибувши за викликом, правоохоронці застали вдома обох батьків дівчинки. Чітко розповісти про обставини зникнення доньки, а також про можливе місце її знаходження вони не змогли. Лише висловили припущення, що дівчинка може знаходитися у бабусі або у хрещеної. При цьому адреси жінок батьки не назвали.

Поліцейські розпочали активні пошуки малолітньої. До них, крім особового складу, було залучено службового собаку. Той привів групу на одну з вулиць району, де сліди обірвалися.

Паралельно правоохоронці встановили адресу бабусі - виявилося, що жінка живе в іншому кінці міста. Проте і там дівчинки не було. Пошуки ж хрещеної ускладнювалися тим, що вона, як з’ясувалося, не має постійного місця мешкання в Одесі.

Усю ніч поліцейські шукали дитину, відпрацьовуючи абсолютно всю інформацію про можливе місце її перебування. Зокрема, отримавши повідомлення, що дівчинку бачили в кафе та у готелі в районі Київської траси, правоохоронці виїхали на місце та опитали працівників цих закладів. І хоча ті й підтвердили, що бачили маленьку, на момент приїзду поліцейських її там вже не було.

Тільки вранці пошуки успішно завершилися: дитину в компанії хрещеної та її знайомого знайшли у лісосмузі на околиці міста.   

Усіх трьох доставили до відділу  поліції. Зі слів жінки, вона дійсно забрала хрещеницю та увесь цей час була з нею. Наразі причини такого вчинку з’ясовуються. Дівчинку оглянули лікарі. Вони оцінили її стан як задовільний. 

Разом з тим, поліцейські перевірили умови проживання маленької одеситки. Виїхавши за адресою, де вона живе з батьками, та оглянувши їхнє помешкання, співробітники ювенальної превенції виявили несприятливі умови для життя та розвитку малолітньої. У зв’язку з цим до поліції був запрошений представник територіального відділу служби у справах дітей, якому правоохоронці  продемонстрували зроблені в оселі фотознімки. Не вбачаючи підстав для вилучення дівчинки з родини, служба у справах дітей прийняла рішення залишити її з батьками.

Наразі поліцейські, в межах своєї компетенції, продовжують опікуватися ситуацією у цій родині. Відносно матері дівчинки складено протокол за ч. 1 ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) КУпАП. Крім того, для розгляду та відповідного реагування до Київської районної держадміністрації, органів опіки та піклування та служби у справах дітей Одеської міської ради правоохоронці направили подання про складні життєві умови малолітньої.

Київський відділ поліції в м. Одесі


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux