Портал в режимі тестування та наповнення
Протягом вихідних контролювати дотримання громадянами карантинних вимог на Одещині буде майже 200 мобільних груп правоохоронців
Опубліковано 20 листопада 2020 року о 15:31

Про це повідомив керівник поліції регіону Олег Бех під час брифінгу, який відбувся сьогодні, 20 листопада, в обласній державній адміністрації.

Начальник ГУНП в Одеській області нагадав про постанову Кабінету Міністрів України № 1100 від 11 листопада 2020 року, якою до вже діючих обмежень додатково запроваджено так званий «карантин вихідного дня». Відповідно до неї, в період з 00.00 години суботи до 00.00 години понеділка забороняється діяльність кінотеатрів, театрів, музеїв, дискотек, розважальних закладів (нічних клубів), торговельно-розважальних центрів, закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів), закладів, що надають послуги з розміщення (крім готелів), суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів тощо.

За словами Олега Беха, протягом минулих вихідних поліцейські вже склали 221 протокол за ст.44-3 КУпАП. Загалом же з початку введення обмежень за порушення карантину було складено більше чотирьох тисяч протоколів. На теперішній час судами прийняті рішення про стягнення з правопорушників штрафів на загальну суму понад два мільйони гривень.

«Робота у вказаному напрямку триває. Протягом найближчих вихідних виявляти та документувати порушення правил карантину буде 191 мобільна група поліції, з них 101 проводитиме рейди безпосередньо в Одесі. Для контролю за дотриманням карантинних обмежень наряди поліції будуть наближені до великих непродовольчих супермаркетів», - зазначив керівник ГУНП.

Також Олег Бех звернув увагу на затверджені Законом України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» зміни до статті 44-3 КУпАП. Її доповнено частиною другою, яка передбачає адміністративну відповідальність за «перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно». За порушення цих вимог передбачається штраф від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що фактично становить від 170 до 255 гривень. Крім того, внесеними змінами до статті 222 КУпАП органам поліції надається право виносити постанови за ч. 2 ст. 44-3 на місці.

Говорячи про роботу поліції в цілому, начальник ГУНП зазначив, що криміногенна обстановка в області стабільна та контрольована, правоохоронці роблять все для забезпечення спокою громадян та протидії будь-яким порушенням закону.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux