Портал в режимі тестування та наповнення
Про те, як убезпечити своє житло від квартирних крадіїв розповідає начальник Київського відділу поліції Вадим Парфентьєв
Опубліковано 24 червня 2019 року о 11:29

Це питання гостро постає перед одеситами у період літніх відпусток, коли містяни залишають свої домівки, від’їжджаючи на відпочинок.

«Аби убезпечити своє житло від протиправних посягань зловмисників раджу не залишати без нагляду оселі, тим паче коли запланована подорож тривала, - порадив керівник поліцейського підрозділу. - Для цього достатньо підтримувати добрі відношення з родичами або сусідами, які під час вашої відсутності зможуть доглянути за оселями та сповістили поліцію про незваних гостей».

Якщо ви хоча б на кілька днів залишаєте домівку – попередьте людей, яким ви довіряєте та не розповідайте у соціальних мережах про свої наміри, викладаючи фото туристичних путівок, квитків або світлин із відпочинку. Не афішуйте своїх доходів. Пам’ятайте, що Інтернетом користуються не тільки ваші друзі, а й зловмисники, яки таким чином підшукують собі жертв.

Залишаючи домівку зачиняйте вікна, балконні та вхідні двері. По можливості обладнайте вікна решітками, а помешкання сигналізацією. Під час спрацювання датчиків озброєна група швидкого реагування охоронної служби прибуде за кілька хвилин на місце. Витрати на таки засоби охорони значно менші, ніж збитки від крадіїв.

А якщо у вашій оселі все ж таки побували крадії - запам’ятайте - не треба нічого чіпати руками, а одразу слід телефонувати до поліції.

«Шановні жителі Київського району Одеси, якщо ви побачили у дворі, біля свого або сусідського будинку підозрілих осіб, транспортні засоби, які не належать жодному з мешканців, проте тривалий час знаходяться біля ваших осель – телефонуйте до Київського відділу поліції, - звертається до громадян начальник Київського відділу поліції Вадим Парфентьєв. – Таким чином зловмисники підшукують об'єкт злочину, спостерігають за чужими квартирами та будинками, чекають коли ви або ваші сусіди підуть з дому, щоб поживитися чужим майном. Поліція розраховує на партнерські відносини з громадянами. Служити вам та захищати вас – наш обов’язок».

Нагадуємо, що Київський відділ поліції знаходиться за адресою: м. Одеса, вул. Академіка Філатова, 15-А. Телефони чергової частини 048 766 90 34, 048 766 89 98.

Київський відділ поліції в м. Одесі


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux