Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські протидіють підлітковому алкоголізму та тютюнопалінню
Опубліковано 30 жовтня 2018 року о 13:02

Працівники Арцизького відділу поліції проводять рейди торговими точками та освітні заходи за участю батьків.

«Дітей з цигаркою або пляшкою якогось енергетичного чи слабоалкогольного (в кращому випадку) напою на вулицях сьогодення спостерігаємо дуже часто, - зауважує начальник Арцизького відділу поліції Іван Гаца. - Це величезна проблема, яку треба долати, бо маємо шанси занапастити чималий прошарок молодого покоління».

Щоб не бути голослівним, поліцейський наголосив, що буквально у цьому місяці до Арцизької центральної лікарні з тяжким алкогольним отруєнням була госпіталізована 13-літня дівчинка. Дитина випила вдома вина та, вийшовши на вулицю, втратила свідомість. Дякуючи лікарям, з нею все гаразд, але ж треба розуміти, що кожен такий випадок може закінчитися інакше.

Розуміючи, що боротися зі шкідливими звичками дітей можна лише комплексно, налагодивши всесторонній контроль за ними з боку дорослих, правоохоронці закликають громадян не залишатися байдужими та присікати такі правопорушення.

«Ми постійно ходимо на шкільні збори, де спілкуємося з батьками та наводимо їм невтішні приклади з життя наших дітей. Усі вони вже добре обізнані у питаннях відповідальності дорослих за правопорушення, вчинені неповнолітніми. З багатьма батьками налагоджуємо тісну співпрацю, однак ще є такі, що вважають: якщо мова не про рідне чадо – їх то не стосується. Прикро, але ми над цим працюємо», - зазначає Іван Гаца.

Є у цій боротьбі ще один підводний камінь, зазначає поліцейський. Це працівники торговельних закладів, які задля прибутку переступають через закон і заплющують очі, коли продають неповнолітнім алкогольні та тютюнові вироби.

«Скільки б не роз’яснювали продавцям незаконність продажу алкогольних виробів неповнолітнім, скільки б не нагадували про відповідальність за це, - все одно під час чергового рейду обов’язково знаходиться якийсь правопорушник, - зізнається поліцейський. - На сьогоднішній день зафіксували чотири порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами реалізаторами магазинів».

Чужих дітей не буває і відповідальні за їхні проблеми ми всі, бо є у тому і наша провина, -  наголошують правоохоронці. Чуйне ставлення до дітей, організація для них змістовного дозвілля та цілковита відповідальність за свої вчинки – запорука успіху у боротьбі за їхнє здорове та щасливе майбутнє.

Арцизький відділ поліції в Одеській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux