Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі правоохоронці попередили замовне вбивство підприємця
Опубліковано 20 листопада 2021 року о 11:24

Чоловіка, діяльність якого пов’язана з ринком продукції водних біоресурсів, за 100 тисяч гривень намагався прибрати конкурент.

Для реалізації злочинного наміру правопорушник звернувся по допомогу до так званого кримінального авторитета, що перебуває у виправній колонії за викрадення людини, вимагання та розбійні напади. Той, використовуючи свої зв’язки на волі, підібрав кілера та посередника, який безпосередньо мав займатися організацією злочину. Обидва - неодноразово судимі за тяжкі злочини.

Намірам зловмисників завадили працівники Управління міграційної поліції Одещини. Правоохоронці встановили, де, коли та в який спосіб вони планували вбивство бізнесмена, і попередили його. Щойно виконавець злочину приїхав по потерпілого на ринок, де він працював, аби спричинити несумісні з життям тілесні ушкодження, його було затримано. В ході спецоперації, що проводилася за силової підтримки батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області, одночасно були затримані й інші особи, причетні до правопорушення. В оселях, камері утримання та транспортних засобах, що їм належать, провели санкціоновані заходи, в ході яких вилучено мобільні телефони, флеш-накопичувачі, чорнові записи, одяг та інші речові докази їхньої причетності до організації вбивства підприємця, а також зброю, гранату та наркотики.

Дії зловмисників кваліфіковані як замах на вбивство, вчинене на замовлення за попередньою змовою, що передбачають ч.2 ст.15 та п.п.11 й 12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України. Фігуранти затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу. За скоєне їм загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне ув’язнення.

В ході досудового розслідування кримінального провадження, яке проводять слідчі відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 за оперативного супроводу співробітників Управління міграційної поліції Одещини та відділу оперативно-розшукової роботи у південному регіоні Управління оперативно-розшукової діяльності Департаменту з питань виконання кримінальних покарань під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси, буде вирішуватися питання про притягнення зловмисників до відповідальності за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами, а також незаконне зберігання наркотичних засобів.

Відділ комунікації поліції Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux