Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі поліцейські викрили у крадіжках майна двох жінок та чотирьох чоловіків
Опубліковано 26 квітня 2023 року о 10:15

Зловмисники обкрадали громадян, крамниці та підприємства.

Дві жительки Одеси віком 20-років вирішили оновити свій весняний гардероб і впродовж кількох годин обікрали чотири крамниці в торговельному центрі на проспекті Небесної Сотні. Зловмисниці в примірочній кімнаті одягали на себе нове вбрання й, не розрахувавшись за нього, бігли у наступну крамницю. У такий спосіб приятельки встигли викрасти одяг майже на шість тисяч гривень, аж доки їх «дефіле» не потрапило в поле зору правоохоронців. У правопорушниць вилучили усе викрадене майно.

До протиправних дій вдалися ще двоє одеситів віком 24-х та 36-ти років. Молодший за віком чоловік завітав до товариша в гості, а коли той вийшов на кухню заварити чаю, викрав у нього гаманець із 800 гривнями. Про зникнення майна потерпілий повідомив правоохоронцям, і вони викрили правопорушника. Він зізнався, що готівку витратив, а гаманець викинув. А от старший за віком чоловік тричі обкрадав свого батька, коли той перебував на роботі. За кілька днів зловмисник виніс з його кімнати телевізор, ноутбук та пилосос. Правоохоронці, до яких потерпілий звернувся по допомогу, затримали сина, коли той намагався продати викрадене майно. Поліцейські вилучили у правопорушника речові докази.

А от 33-річного містянина поліцейські схопили прямо за «справою», коли той почав вирізати кабель в колодязі на вулиці Академічній. Правоохоронці вилучили крадений дріт у правопорушника, а згодом встановили його причетність до скоєння ще до трьох аналогічних злочинів. Загалом чоловік викрав майже двісті метрів кабелю, чим спричинив комунікаційному підприємству двадцять тисяч гривень збитку. Ще один 38-річний житель Одеси також попався на крадіжці кабелю телефонного зв’язку на вулиці Асташкіна. Він встиг зрізати п'ятнадцять метрів, як потрапив у поле зору правоохоронців. Також поліцейські викрили його у крадіжці велосипеда у місцевої жінки. Він потягнув двоколісник, який потерпіла залишила біля закладу харчування на вулиці Льва Толстого, і продав його.

Наразі слідчі територіальних підрозділів поліції Одеси проводять досудові розслідування проваджень, розпочатих за ч. 3 ст. 15 ч. 4 ст. 185 та ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України, кваліфікуючими ознаками яких є замах на крадіжку й крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, зокрема, поєднана із проникненням у приміщення, вчинена за попередньою змовою групою осіб, повторно. На підставі зібраних правоохоронцями доказів фігурантам повідомили про підозру в залежності від скоєного. Слідство у справах триває.

Заходи проводили співробітники відділень поліції № 1 та № 2, відділів поліції № 2 та № 5 та Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом окружних прокуратур міста Одеси.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux