Портал в режимі тестування та наповнення
В Одесі правоохоронці викрили працівників медцентру у незаконній видачі рецептів на право придбання наркотичних засобів та психотропів
Опубліковано 30 грудня 2020 року о 10:02

Медпрацівники незаконно виписували спеціальні рецептурні бланки на придбання наркотичних лікарських препаратів «Метадон» людям, які не мають встановленого діагнозу «наркоманія» та не є учасниками програми замісної підтримувальної  терапії.

Незаконну діяльність працівників приватного медичного центру припинили оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю в Одеській області ДБН Нацполіції спільно зі слідчими та під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури.

Встановлено, що працівники закладу, окрім легальної діяльності, виписували рецептурні бланки на придбання наркотичних лікарських препаратів громадянам, які не були пацієнтами та не проходили замісну підтримувальну терапію. За кожен такий рецепт «пацієнти» платили 500 гривень, а за таблетку метадону – 180 гривень.

За силової підтримки бійців спецпідрозділу ТОР правоохоронці провели санкціонований обшук у приміщенні медцентру. У результаті вилучено 81 упаковку різних медичних препаратів зі вмістом у них наркотиків та психотропів. Також вилучено невикористані рецептурні бланки, медичну документацію, розрахункові квитанції про оплату, близько 65 тисяч гривень, ноутбуки та цифрові носії.

Окрім того, в приміщенні поліцейські виявили чоловіка, який щойно придбав у лікаря одну таблетку метадону за 180 гривень.

За вказаними фактами розслідується кримінальне провадження, відкрите за ч. 1 ст. 320 (Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Після проведення експертиз буде вирішуватися питання про додаткову кваліфікацію  за ст. 319 (Незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин) Кримінального кодексу України.

Департамент боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux